Koporsós temetés

Teljes körű szolgáltatásunk koporsós temetés esetén is kérhető!

Bemutatótermünkben hagyományos hatszög alakú koporsók és urnakoporsók széles választékban megtalálhatók. Az ár fekvést a koporsó minősége határozza meg, mely a laminált koporsótól egészen a prémium minőségű kemény fa koporsóig változik, a legjobb ár-érték arányt biztosítja a szolgáltatás igénybevétele során. Az idősebb halottakat általában sötét a fiatalokat világos koporsóba helyezik el.

Kegyelet 2000 Kft. a Naplóban és egyéb napi újságokban is megjelenteti a gyászhirdetést és segítséget ad a megjelenésben a hozzátartozók kérésének megfelelően.

Kegyelet 2000 Kft. munkatársai ha meglévő sírhelyben történik az urnás vagy koporsós temetés gondoskodnak a fedlapok levételéről és visszatételéről.

A koporsós temetés szolgáltatás megrendelésekor a ravatalozóba kiszállítjuk az Önök által megrendelt virágokat, koszorúkat is.

Fotó:

Állítson emléket szeretettének bekeretezett képpel, mely személyesebbé és közvetlenebbé teszi a szertartást és segít az emlékezésben. A temetés során lehetőség van  a teljes szertartás fényképezésére, 40-50 válogatott, szerkesztett felvétel DVD-n történő hazavitelére.

Videó:

A teljes szertartás felvétele időkorlát nélkül szerkesztve, vágva.

Ravatalozás koporsós temetés esetén

A temető ravatalozójában történik az elhunyt felravatalozása, melyet végezhetünk nyitott vagy zárt koporsóval. Nyitott koporsós ravatalnál van jelentősége a szemfedőnek, mivel ezzel a textil lepellel takarjuk le az elhunytat a koporsóban. Így csak azok a hozzátartozók, barátok, ismerősök tudják megtekinteni az elhunytat, akik az Ő koporsójához lépve felemelik a szemfedőt.

Az elhunyt koporsóját a ravatalozóban megtartott búcsúszertartás után halottaskocsiba helyezik és örök nyughelyére, a sírhelyhez kíséri a szertartást végző pap vagy polgári búcsúztató személy, valamint a gyászoló család tagjai. Itt történik meg a koporsó leengedése a sírba, s végül az utolsó búcsúzás, melyet jelképesen egy marék föld koporsóra szórásával, vagy egy-egy szál virág koporsóba ejtésével végeznek el a közeli családtagok.

Aki nem szeretné, hogy földdel érintkezzen a koporsó, lehetőség van szatén sírbéléssel kibélelni a kiásott sírt vagy a temetést megelőzően lehetőség van álkripta kialakítására is. Ezután a temetői személyzet megkezdi a behantolást. A sírhelyet a behantolást végző sírásók megjelölik a sírjelzővel és a sírra elhelyezik a hozzátartozók által hozott koszorúkat. Általában, a szertartás lezárásaként, itt nyilvánítanak részvétet a családnak a temetésen megjelent hozzátartozók és ismerősök.

koporsós temetés